نگاهي به زندگي بانوي اول آمريكا؛
زندگينامه و تبارشناسي
میشل لاواون رابینسون اوباما Michelle LaVaughn Robinson Obama، متولد 17 ژانویه 1964 (27 دی 1342 ﻫ.ش) یک نویسنده و حقوقدان آمریکایی است. وی همسر رئیسجمهور فعلی آمریکا، باراک اوباما و نخستین زن دورگه آفریقایی-آمریکایی است که بانوی اول آمریکا شده است. میشل اوباما در جنوب شیکاگو بزرگ شد و فارغالتحصیل دانشگاههای پرینستون و دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد است. او اوایل دوران حرفهای حقوقیاش را در شرکت سیدلی آستین، یعنی جایی که با باراک اوباما آشنا شد، گذراند. سپس در مرکز درمانی دانشگاه شیکاگو مشغول به کار شد. این دو در سال 1992 ازدواج کردند و اکنون دو دختر به نامهای مالیاآن و ناتاشا دارند.
میشل و باراک اوباما در سال 1992 ازدواج کردند و اکنون دو دختر به نامهای مالیاآن و ناتاشا دارند.
او تمام سالهای 2007 و 2008 را در کمپین انتخاباتی شوهرش برای ریاستجمهوری مشغول به کار بود. او همواره، ابتدا به عنوان همسر یک سناتور و بعد به عنوان بانوی اول آمریکا، یک سمبل مد و یک الگو برای زنان بوده است. به علاوه اینکه مشاور زندگی در فقر، موادغذایی و سلامتی است.
حضور میشل اوباما در روز نخست ریاست جمهوری همسرش در حالی که یکی از گرانقیمتترین لباسهای آمریکا را پوشیده است
همه چهار پدربزرگ و مادربزرگ او چندنژاده بودند ولی اقوام وی چیزی درباره وضعیت آنان در زمان بردهداری آمریکا نمیگویند. اجداد میشل اوباما در فاصلههای دورتر ریشههای اروپایی و ایرلندی پیدا میکنند. به علاوه اینکه اقوام پدر و مادر او به یک یهودی دورگه آفریقایی-آمریکایی به نام ربی کپرزRabbi Capers میرسد.
میشل اوباما هنگام تحصیل در دانشگاه پرینستون به واسطه همکاری با یک مرکز آموزشی و فرهنگی که به داشنجویان اقلیت خدمات میداد با مسائل کشورهای جهان سوم آشنا شد و بعد از دوران دانشجویی نیز به همکاری با آنان ادامه داد و سپس موفق شد که مدرک دکترای خود را در سال 1988 از دانشگاه هاروارد دریافت کند.
میشل اوباما معمولا با لباس مشکی و لبخندی عمیق در منظر عموم ظاهر میشود و به عنوان یک مسیحی پروتستان ارتباط خوبی با کلیسا داشته و سعی دارد که میان کلیسا و مسائل سیاسی پیوند برقرار کند يا به بيان بهتر، سياست آمريكايي را به ديانت پروتستان خود بچسباند. میشل اوباما برای تشویق مردم به توجه به مسائل سیاسی میگوید: «به کسی که میگوید کلیسا جای خوبی برای حرف زدن در مورد سیاست نیست بگویید جایی بهتر از این نیست، جایی بهتر از کلیسا نیست زیرا مسائل سیاسی، نهایتا سیاسی نیستند، مسائل اخلاقی هستند؛ و مسائلی هستند که با بزرگی و قوای بالقوه انسان و آیندهای که برای کودکان و نوههایمان میخواهیم سروکار دارند».
میشل اوباما هنگامی که به کمپین انتخاباتی شوهرش پیوست از تاثیرات بدی که مسائل سیاسی ممکن بود روی دخترانش بگذارد نگران بود و در یک سخنرانی گفت: «من یک مشاور ارشد نیستم»؛ و در طول برگزاری کمپین انتخاباتی باراک، تمام تلاش خود را کرد که با استفاده از چارچوب مادری، روی مسئله نژاد و آموزش بحث کند.
از سال 2008 به بعد، خروجی رسانههای آمریکا شروع کردند به مانور دادن روی این نکته که رفتار میشل اوباما با مخاطبانش بسیار نرمتر از گذشته شده و بیشتر مصاحبه میکند؛ این تغییر در رفتار میشل اوباما در انتخاب لباس او هم تاثیر داشت و پس از آن سعی کرد لباسهای غیررسمی بیشتری بپوشد؛ و این تغییر رویکرد در انتخاب لباس به علاوه همراهیای که رسانهها با او داشتند باعث بهتر شدن تصور عمومی مردم نسبت به او شد.
حوزه نفوذ ميشل اوباما در دستگاه ديپلماسي عمومي كاخ سفيد
با شروع دوران ریاستجمهوری باراک، میشل شروع کرد به بازدید از پناهگاههای بیخانمانها و نمایندگانی را برای مشاوره دادن درباره نحوه ارائه خدمات عمومی به مدارس کشور فرستاد.
میشل اوباما ابداعات دیگری نیز در عرصه دیپلماسی عمومی داشته است؛ مانند: مشاوره به خانوادههای نظامیان، کمکهای کاری به زنان برای برقراری توازن میان اشتغال و خانهداری، تشویق خدمات عمومی، و ارتقای هنر و آموزش هنر. وی پشتیبانیهای زیادی را به خانوادهها و زوجهای نظامیان ارائه کرده و تلاش کرده است تا پیوند میان خانوادههای نظامی را تا حدی افزایش دهد. رسانهها اکنون روی مدهایی که همسر باراک اوباما به راه میاندازد تمرکز خاصی دارند در حالی به گفته خودش در تلاش است تا نخستین همسر رئیسجمهوری باشد که توجه ویژه به مسئله خانوادههای نظامیان کرده است.
در ماه می سال 2014 (اردیبهشت 1393) به کمپین مبارزه علیه دخترربایی گروه بوکوحرام پیوست و در توئیتر با انتشار تصویری، هشتگ دختران ما را برگردانید(#bringbackourgirls) را به راه انداخت.
ابتکار دیپلماسی عمومی بانوی اول آمریکا در فضای مجازی برای مبارزه با گروه تروریستی بوکوحرام و برگرداندن دختران ربوده شده توسط این گروه: «هشتگ: دختران ما را برگردانید»
یکی دیگر از کارهایی که وی در ارائه سبک زندگی جدید به آمریکاییان ارائه داد، راهاندازی آشپزخانه غذای ارگانیک در کاخ سفید و استفاده از حیاط پشتی کاخ سفید به عنوان محلی برای پرورش زنبور عسل بود. البته محصولات ارگانیک مورد استفاده در آشپزخانه کاخ سفید، در همین حیاط تولید میشوند.
میشل در ژانویه 2010 یکی دیگر از ابتکارات خود در عرصه دیپلماسی عمومی را با راهاندازی وبسایتی به نام «حرکت کنیم Let's Move» رو کرد. وی در این وبسایت در تلاش است تا با الگو قرار دادن مسئولان ردهبالای آمریکا برای خانوادههای آمریکایی به آنان بیاموزد تا روش غذایی کودکان خود را تغییر دهند و از چاقتر شدن کودکان که امروزه یکی از معضلات این کشور در حوزه سلامت است جلوگیری کنند.
تصویر ورزش میان روز باراک اوباما و معاون اولش در کاخ سفید که قرار است الگویی برای همه کارمندان آمریکایی باشد
ميشل اوباما اكنون بيشتر وقت خود را در حال كمك به موسسات خيريه، بيمارستانها، كودكان بيسرپرست، زنان خانهدار و همسران نظاميان آمريكايي است. صفحه توئيتر وي مشحون است از اخبار كمكهايي كه طي سالهاي اخير به اين عده رسانده است.
موضوعات مرتبط: بیوگرافی افرادمعروف خارجی ، ،
برچسبها:
صفحه قبل 1 صفحه بعد